Weeronline
Weeronline
  geen druppel regen

  Weekverwachting: veel zon en opnieuw geen druppel regen

  Aangemaakt: 24 mei 2020, 19:15 uur

  Opnieuw staat een kurkdroge, vrij zonnige en warme week op de planning. De eerste dagen waait de wind uit het noorden en liggen de maxima tussen 17 en 23 graden. Aan het eind van de week en in het Pinksterweekend wordt de wind oostelijk en wordt het warmer met temperaturen van 20-25 graden. Verbranding ligt op de loer, want de zonkracht is met 6-7 erg hoog. De onbeschermde huid verbrandt binnen 10-15 minuten.

  Na een wat frisser weekend met veel wind en zondag zelfs op veel plaatsen wat lichte regen, is het deze week overal weer kurkdroog en valt opnieuw geen druppel regen. Ook de zon schijnt weer uitbundig in deze record zonnige lente. De eerste dagen is de meeste zon in de kustgebieden te vinden, landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en gaat de zon soms schuil.

  De wind waait meest matig uit het noorden en de temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn vrij groot. Het kwik stijgt tot en met donderdag in het noorden en westen naar 17-19 graden. In het midden en oosten is het dagelijks 20-21 graden en in het zuiden liggen de maxima veelal tussen 21 en 23 graden.

  Dinsdag tijdelijk wat warmer, let op de zonkracht

  Dinsdag is er weinig wind uit uiteenlopende richtingen en is het overal wat warmer met maxima van 20 tot 25 graden. Later steekt in de kustgebieden een zwakke wind van zee op en daalt de temperatuur naar een graad of 17. Het weerbeeld laat opnieuw volop zon zien, afgewisseld door wat sluierwolken.

  De zonkracht is hoog deze week en verbranding ligt dan ook op de loer. Met een UV-index van 6-7 verbrand je binnen 10 tot 15 minuten. Smeer dan ook goed in als je buiten vertoeft.

  Animatiefilmpje door in60seconds.nl

  Warmer in het Pinksterweekend en opnieuw geen druppel regen

  Aan het eind van de week draait de wind naar het oosten tot zuidoosten. De aangevoerde lucht is nog wat warmer en de temperatuur wordt dan ook wat hoger. In het noorden en westen wordt het vrijdag tot en met Pinkstermaandag 19-23 graden. In het midden en oosten liggen de maxima tussen 21 en 24 graden en in het zuiden en zuidoosten wordt het 23 tot lokaal 26 graden.

  Het weerbeeld laat ook in het Pinksterweekend veel zon zien, afgewisseld door wat sluierwolken. Opnieuw wordt geen druppel regen verwacht. Lees het meest uitgebreide weerbericht van Nederland voor de meest actuele verwachting.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Foto: Ben Saanen

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder