Weeronline
Weeronline
  Pinksterweekend

  Dit is de verwachting voor het pinksterweekend

  Aangemaakt: 25 mei 2020, 08:33 uur

  Komend weekend zijn de Pinksterdagen en het belooft een zonnig en warm pinksterweekend te worden. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden. Prima weer voor een wandeling of fietstocht. Ook kijkt menigeen uit naar de opening van de horeca op Pinkstermaandag en dan zullen de terrassen volstromen. Let wel op de zonkracht. Deze is met een UV-index van 6-7 erg hoog en verbranding ligt op de loer.

  De lente is recordzonnig en ook tijdens de laatste week van mei schijnt de zon eerder wel dan niet. Dit vrij zonnige weerbeeld nemen we mee in het pinksterweekend. Van zaterdag tot en met Pinkstermaandag schijnt de zon uitbundig en regen wordt niet of nauwelijks verwacht. De wind waait uit het oosten en de aangevoerde lucht is warmer.

  De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden in het noorden en westen en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 25 graden worden.

  Terrasjesweer op Tweede Pinksterdag

  We mogen weer! Maandag 1 juni gaan om 12:00 uur, na een lange tijd, de terrassen weer open. Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt dat een ware uitdaging voor iedereen. Hou je aan de regels die zijn opgesteld en geniet vooral van het aangename weer.

  Smeer je wel goed in als je naar buiten gaat, want de zonkracht is met een UV-index van 6-7 erg hoog. Een onbeschermde huid verbrandt na 10-15 minuten.

  Animatiefilmpje door in60seconds.nl

  De kans dat de temperatuur tijdens Pinksteren stijgt naar meer dan 20 graden is 70 procent. Lees hier in welke jaren Pinksteren ook zonnig en warm waren. De kans op normale of beneden normale temperaturen van 20 graden of minder is dus klein. De op vier na koudste Pinksterdagen hadden we niet zolang geleden in 2016. In dit artikel lees je alles over de natste en koudste Pinksterdagen.

  Zonnige aanloop naar het pinksterweekend

  Ook deze week is het droog en vrij zonnig. Soms trekt sluierbewolking over het land en de eerste dagen komen vooral landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling, maar vrijwel nergens groeien deze uit tot buien. De wind waait tot en met donderdag uit het noorden en de temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn daardoor groot. In het noorden is het veelal 17 graden en in het zuiden ongeveer 23-25 graden. In het midden is het circa 22 graden.

  De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: Jolanda Bakker

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder