Weeronline
Weeronline
  Maandag 25 mei

  Weerbericht Nederland

  Heldere avond, morgen weer zonnig
  25 mei. 2020, 17:33 uur
  Landinwaarts is het wisselend bewolkt. In het westen is het volop zonnig. Vanavond wordt het overal helder en vannacht kan regionaal een mistbank ontstaan. Komende dagen blijft het droog met veel zon en enkele wolken. Op veel plaatsen liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. In het noorden blijft het kwik soms steken onder de 20 graden.

  In het westen is het volop zonnig. In het oosten van het land is er een mix van stapelwolken en zon.

  Vanavond klaart het ook landinwaarts breed op en schijnt de zon nog een tijdje.

  Vannacht is het overwegend helder. Er staat weinig wind en daardoor koelt het flink af. De minima komen uit op 3 graden in het noordoosten en oosten tot 6 in het zuiden en zuidwesten. Regionaal kan mist ontstaan en plaatselijk kan het aan de grond licht vriezen.

  Morgenochtend verdwijnen eventuele mist en lage bewolking snel en schijnt de zon volop. Er trekken dunne sluierwolken over het land en in de loop van de ochtend ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft de hele dag droog.

  Morgenmiddag is er een mix van flinke zonnige perioden, enkele stapelwolken en sluierwolken. Het is warm met in vrijwel het hele land temperaturen van 20 graden of hoger. De temperatuur stijgt naar 20 graden in de kustgebieden tot lokaal 25 in het zuidoosten. In het midden wordt het circa 22 graden. De wind is zwak en veranderlijk van richting. Daardoor voelt het, zeker in de zon, een paar graden warmer aan. In de loop van de middag kan een zwakke tot matige noordwestenwind opsteken, waardoor het in de kustregio’s een paar graden afkoelt.

  Morgenavond en in de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 6 graden in het oosten tot 10 in het westen. Lokaal kan mist ontstaan.

  Woensdag maakt de zon wederom overuren en zijn er enkele wolken. Het blijft droog en het kwik loopt op naar 18 graden in het noorden tot lokaal 25 in het zuiden. Aanvankelijk staat er een zwakke tot matige noordenwind. In de middag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig. Daardoor koelt het in de loop van de middag een paar graden af.

  Donderdag is er een mix van zon en wolkenvelden. De meeste zon is waarschijnlijk voor het zuidwesten en de meeste bewolking voor het noordoosten. Daarbij maken het noorden en oosten bovendien kans op een buitje. Het wordt 16-23 graden. De matige noorden- tot noordoostenwind maakt het voor het gevoel een paar graden koeler.

  De dagen daarna draait de wind naar het noordoosten tot oosten en daardoor kan droge en iets warmere lucht ons land bereiken. De middagtemperatuur loopt op naar 20-26 graden en dat is beduidend warmer dan normaal. Maxima van 18-20 graden zijn eind mei gebruikelijk. Het weerbeeld laat veel zon zien en het blijft droog.

  Met Pinksteren wordt de verwachting onzeker. Mogelijk houdt het zomerse weer aan en kan het zelfs nog een paar graden warmer worden, maar er is ook een kans dat de wind naar het noorden draait, met koeler weer tot gevolg. De kans op bovennormale temperaturen van 21 graden of meer is zo’n 70%. De kans op regen blijft klein.

   Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.